“Lain daripada selalu”, Lelaki Bawak Alat Pen1mbang Ke Restoran Lepas Tak Puas H4ti Dengan Saiz Stik

Rasanya, hampir semua orang pern4h mengalami kejadian dimana hidangan yang dipesan nampak lain daripada yang dipaparkan dalam iklan. Selalunya, bila perkara ini terjadi, ramai yang hanya makan sahaja makanan itu walaupun rasa tert1pu. Paling2 pun, ada yang menulis review di media sosial.

Tapi, bagi seorang lelaki ini, dia sanggup pulang ke rumah dan m3mbawa alat penimbang eletronik ke restoran semata-mata untuk membuktikan hidangan stik keg3maran yang dipesannya adalah lebih kecil seperti yang dipaparkan di iklan.

Lapor Mirror, Antonio Chacon, 22, telah datang ke sebuah r3storan di Pueblo, Colorado bersama keluarganya pada awal bulan lalu untuk menikmati makan malam sempena hari lahirnya.

Chacon yang tidak bekerja telah memesan hidangan kegemarannya iaitu stik dan rusuk yang turut dihidangkan dengan kentang goreng dan kentang lecek.

Namun begitu, setibanya makanan itu di meja, Chacon perasan stik yang dihidangkan itu sangat kecil seperti hidangan saiz kanak-kanak.

“Saya memesan hidangan stik 6oz tapi apa yang mereka bawa kepada saya sangat kecil. Saya ada memberitahu hal itu kepada manager dan pelayan tapi tak ada siapa percaya kata-kata saya,” katanya.

Disebabkan itu, Chacon telah m3mbawa alat penimbang eletronik dan meminta kebenaran manager untuk menimbang stik terbabit.

“Stik yang dihid4ngkan pada saya itu hanyalah seberat 3.6oz. Pelayan berkata ia mungkin mengecut semasa proses memasak tapi takkanlah stik 6oz boleh mengecut sehingga 3.6oz.”

Selepas berjaya membvktikan stik itu sememangnya kecil daripada apa yang dipesan, tukang masak restoran akhirnya memasak hidangan baru. Malah, Chacon turut diberikan potongan harga.

“Pelayan terkejut lepas tengok berat stik. Saya b3ritahu mereka saya dah selalu pesan makanan ni jadi saya tahu bagaimana saiz 6oz sepatutnya kel1hatan,” katanya lagi.

Sumber: Mirror

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *