Ingatkan Mainan! Wanita Terkejut Jvmpa Ular Sawa K3tika Beli-Belah Di Australia

Seorang wanita Australia dik3jutkan dengan kemunculan seekor ular sawa ketika membeli-belah di sebuah pasar raya. Kejadian dilaporkan berl4ku di Canberra, Australia.

Wanita tersebut, Helaina Alati menjelaskan ket1ka itu dia sedang mencari rempah ratus untuk dimasak pada malam hari. Pada mulanya, dia tidak menyedari keh4diran haiwan reptilia sepanjang 3 meter yang berada di belakang botol2 rempah.

“Saya berada di rak rempah menc4ri sesuatu untuk dimasak bersama ayam pada malam nanti. Pada mulanya, saya tidak sedar kerana ular ters3but berada di belakang botol-botol rempah yang kecil”, jelas Helaina.

Kehadiran ular sawa itu mula disedari sel3pas ia menjalar keluar dari rak dan menampakkan seluruh badannya.

“Nasib baik saya ada pengetahuan mengenai ular, jadi s4ya agak tenang pada ketika itu. Ia sememangnya mengejutkan sedikit kerana s4ya tidak meny4ngka akan bertemu ular”, ujar Helaina.

Helaina kemudian mengambil beg khas untuk meny1mpan ular di rumahnya dan kembali semula ke pasar raya untuk menangkap ular sawa tersebut. Difah4mkan, gadis ini telah melepaskan ular tersebut semua ke habitatnya.

Untuk rekod, Helaina Alati mempunyai pengalaman dalam menangkap ular berbisa ketika dia menjadi sukarelawan di Syndey beberapa tahun lalu.

Sumber : LobakMerah

Dah Baca ? Sila Share dan kongsi dengan rakan Anda !

Sila join group Rakyat Marhaen untuk dapatkan lebih banyak info viral yang cun cun !

Pihak Larjuna TV tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang diberikan oleh mana mana pihak di media sosial ini ! Ia adalah pandangan dan perasaan daripada pengguna serta pemilik akaun itu sendiri. Segala Amaran atau risiko adalah tanggungjawab pengguna itu sendiri !

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *