Patutlah Cadar Dan Tuala Kat Hotel Biasanya Warna Putih, Ini Sebabnya

Cadar dan tuala m4ndi boleh didapati dalam pelbagai warna seperti kelabu, merah dan biru. Bahkan anda sendiri atau orang2 yang anda kenali pasti mempunyai cadar dan tuala mandi yang berbagai warna. Tetapi, pern4h tak anda terfikir mengapa c4dar dan tuala mandi di hotel kebanyakannya berwarna putih? Selimut yang disediakan mungkin berwarna-warni tetapi cadar dan tuala mandi hanya mempunyai satu variasi warna sahaja, iaitu putih.

Menurut Mentalfloss, hotel suka menggunakan cadar pvtih supaya dapat mengesan kekotoran dengan lebih cepat. Bayangkan jika katil mempunyai cadar yang lebih gelap, anda mungkin tidak dapat melihat sebarang kekotoran yang terdapat pada cadar ters3but seperti kutu busuk, Oleh itu, dengan cadar yang berwarna cerah, anda ak4n lebih yakin dengan tahap kebersihannya yang mungkin baru saja dicuci.

Tambah sumber itu lagi, Westin merupakan pemula yang mempopularkan motif berwarna putih sekitar tahun 1990-an. Idea tersebut turut mend4pat sokongan daripada Erin Hoover, bekas Naib Presiden Reka Bentuk Hotel Westin dan Sheraton dengan mengatakan bahawa tempat tidur yang serba putih dapat menciptakan kesan halo. Beliau men4mbah “Orang meng4nggap bilik telah diubahsuai sedangkan hanya tempat tidur yang telah berubah. Ia memberi kesan yang besar.”

Dari sudut logistik pula, cadar yang berwarna putih putih dap4t memudahkan kerja2 pembersihan. Kedua-duanya, iaitu cadar dan tuala boleh dil3takkan di dalam bekas basuhan yang sama tanpa takut warna akan luntur.

Hotel menggunakan teknologi dobi terkini, termasuk mesin ultrasonik yang dapat memecahkan kotoran. Mereka juga membuat beberapa kali kitaran basvhan. Oleh itu, “kesan halo” adalah sesuatu yang mungkin anda perlukan untuk membuat tempahan.

Sumber: MentalFloss

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *