‘Afnan Tunggu Kami Di Syurga Ya..’Anak Azmi Saat Caliph Busker Men1nggal Dvnia

‘Afnan Tunggu Kami Di Syurga Ya..’Anak Azmi Saat Caliph Busker Meningg4l Dvnia

BAYI sulung penyanyi Azmi Saat yang berusia tiga hari meningg4l dunia selepas mengalami masal4h kesih4tan kira-kira pukul 12.00 tengah hari, Khamis.

Perkara itu disahkan pengurusnya, Syah Rahman yang memaklumkan bayi diberi nama Khairul Afnan itu menghembvskan naf4s terakhir dipangkuan ibunya, Nazira Muhammad di Hospital Pakar Ohana, Kuala Lumpur.

 

“Selepas alat bantuan pernafasan dicabut, Azmi dan isteri diberi peluang meriba anak mereka sehingga nafas terakhir

“Afnan sah meningg4l dvnia beberapa minit kemudiannya… kita doakan semoga pasangan ini diberikan kekuatan melalui uj1an cukup mencab4r ini,” kata Syah ketika dihubungi mStar.

Pada pagi Khamis, Azmi yang juga merupakan vokalis kumpulan Caliph Buskers memaklumkan bayi lelakinya itu berdepan peny4kit yang masih belum diketahui punca sehingga perlu menerima bantuan pernafasan.

Reda menerima ujian itu, Azmi, 34, memohon orang ramai mendoakan kesihatan anaknya yang kini masih berada di sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur.

“Mohon tolong doakan Afnan. Afnan tak sihat. Kami sedang diuji. Allah mudahkan urusan kami waktu proses mengandung tapi sekarang Allah nak uji kami

“Allah mudahkan proses bersalin tapi sekarang Allah nak uji kami. Allah letakkan rasa teruja dalam hati kami tapi sekarang Allah nak uji kami.

“Itulah Allah pemilik sekalian alam. Dia yang maha merancang dan maha mengetahui segalanya. Mungkin ada antara kalian yang Allah makbulkan doanya.

“Apa pun yang berlaku, kami reda dengan ketentuan takdir-Nya. Amin Ya Rabbal Alamin,” katanya menerusi laman Instagram.

Sementara itu, Syah turut memaklumkan masih belum mengetahui p3nyakit yang dih1dapi oleh bayi itu kerana perlu menjalani pemeriksaan pakar terlebih dahulu.

“Saya pun belum dapat hubungi Azmi lagi… cuma terakhir malam tadi dia ada beritahu Afnan tak sihat. Kata Azmi, Afnan bernafas dengan bantuan alat pernafasan.

“Doktor syak bahagian ot4.k Afnan ada masalah sebab dia tak bergerak, jadi perlu buat ujian MRI untuk semak status 0tak dan punca sebenar,” kata Syah.

Pada Isnin lalu, Azmi dan isteri iaitu Nazira Muhammad, 35, meluahkan rasa syukur dikurniakan cahaya mata pertama selepas penantian selama 10 tahun

‘Afnan Tunggu Kami Di Syurga Ya..’Anak Azmi Saat Caliph Busker Meninggal Dunia

SUMBER:mStar

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *