Pembaca Berita Baru Nak Ajak Bergurau, Sekali Tercidvk ‘Kalah’ Dengan Member Sebelah

Setiap kali menonton berita di televisyen, sudah pasti rancangan itu akan diakhiri dengan ucapan penutup daripada pembaca berit4

Kad4ngkala, mereka akan menyelitkan peribahasa atau serangkap pantun untuk menjadikan ucapan penutup itu menarik.

Namun, lain pula yang jadi di dalam video ini apabila tular seorang pembaca berita TV3 yang selalu terciduk dengan rakan setugas telah mencvri tumpuan.

Lihat video penuh itu di bawah:

Niat nak bergurau dengan rakan setugas, sekali terc1duk pula

Menerusi rakaman tersebut, pembaca berita Buletin Utama yang dikenali sebagai Amirulhakim Ahmad Lokman itu cuba untuk bergurav dengan rakan setugasnya mengenai sebuah peribahasa.

Apa yang menghibvrkan adalah apabila pembaca wanita itu sempat membalas ayat Amirul sekali gus membuatkannya tersengih lebar kerana menahan malu.

Bukan itu saja, Amirul juga pernah terc1duk dengan rakan setugasnya yang lain apabila cuba berseloroh tentang isu selfie di dalam kereta.

Lihat video penuh sambungan itu di bawah:

”Amirul ni jenis classmate yang suka bergurau tapi tak kena tempat, hahaha” – Netizen

Ikutan tularnya video tersebut yang kini telah meraih 677.4K tontonan, 62.7K tanda suka dan 1.6K perkongsian di TikTok, rata-rata netiz3n turut terhibur melihat gelagat pembaca-pembaca berita TV3 itu.

Berikut di bawah merupakan antara k0men menarik daripada netizen di TikTok:

 

Viral Video Hawa Rizwana Mengantuk Baca Berita, Ini Respon Tuan Badan

Baru-baru ini tular di media sosial video memaparkan personaliti TV, Hawa Rizwana seperti sedang menahan meng4ntuk ketika membacakan berita di Buletin Utama.

Mata yang kelihatan lesv membuatkan orang ramai tertanya-tanya adakah pengacara dan penyampai berita itu keletihan akibat beb4n kerja yang banyak.

Terbaru, Hawa dalam laporan mStar Online menafikan dakwaan dia p3nat. Menurutnya, mungkin ketika itu dia sedang menyampaikan berita yang serivs.

Nampak pen4t sangat ke? Okay, lepas ini saya senyum lebih sikitlah.

Jelas Hawa lagi, apabila dia menghayati sesuatu berita, dia sendiri tidak dapat mengawal m3mek muka yang dihasilkan.

Kerjaya sebagai pembaca berita memerlukan dia memahami isu supaya informasi dapat disampaikan secara tepat kepada penonton.

Mengenai video tular, Hawa berkata dia hanya menyedari perkara itu apabila dit3gur rakan sejawat bertanyakan sama ada dia dalam keadaan baik. Dia bagaimanapun menjelaskan ke4daan dalam keadaan terkawal.

Difahamkan, selain Buletin Utama, Hawa turut bertugas sebagai pengacara Wanita Hari Ini yang ke udara pada pukul 12.30 tengah hari. Dia juga merupakan penyampai radio Buletin FM pada pukul 6 hingga 10 pagi.

Sumber : http://trendingsangat.pw/ , mStar Online

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *