KJ Update Berapa Peratus Lagi Untuk Semua balik kampung

Kadar vakslnasi negara terus mencatatkan peningkatan dengan 86.8 peratus populasi dewasa telah melengkapkan vakslnasi mereka.

Dengan perkembangan member4ngsangkan itu Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin mengingatkan rkyat Malaysia supaya terus bertanggungjawab terhadap kawalan kendiri.

Menerusi perkongsian di Twitternya, Khairy menjelaskan, hanya empat peratus lagi diperlukan bagi menarik semula l4rangan rentas negeri.

Kadar vaksinasi negara terus mencatatkan penlngkatan dengan 86.8 peratus populasi dewasa telah melengkpkan vakslnasi mereka.

Dengan perkembangan member4ngsangkan itu Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin mengingatkan rkyat Malaysia supaya terus bertanggungjawab terhadap kawalan kendiri.

Menerusi perkongsian di Twitternya, Khairy menjelaskan, hanya empat peratus lagi diperlukan bagi menarik semula lar4ngan rentas negeri.

Singapura K3s Mel0njak Naik Dan Ini Jawapan KJ

Singapore strategy of living with C0VlD raises concern, hope- The New Indian Express

Dalam pada itu, Khairy melalui ciapan lain turut mendedahkan pihaknya sedang meniliti perkembangan penlngkatan k3s harian C0VlD-19 di negara jiran, Singapura.

“Kita sedang meneliti keadaan yang berlaku di Singapura. Kadar vakslnasi yang tinggi tetapi negara itu turut mencatatkan penlngkatan k3s.

“Kita perlu bersedia dari segi ment4l untuk melihat penlngkatan k3s kembali (di Malaysia) selepas kel0nggaran diberikan.

“Apa yang penting adalah untuk lakukan ujian, is0lasi dan menyokong k3s-k3s yang memerlukan penjagaan yang lebih rapi,” jelasnya.

Beliau berkata demikian sebagai menjawab kebimbangan pengguna Twitter berkenaan penvlaran yang berlaku di Singapura.

Untuk rek0d, setakat 1 Oktober, kadar lengkap vakslnasi dalam negara bagi populasi dewasa sudah mencapai 86.8 peratus manakala 94.2 peratus sudah menerima sekurang-kurangnya satu d0s

Sumber:f-uh.com

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *