Mengaw4.n Dengan 5 Ek0r Kuc1ng 1 Malam, Kuc1ng J4ntan Tak Bermaya Terpaksa Dimasukan Air Untuk Pulih Tenaga

Seekor kuc1ng terpaksa diberikan drip glukosa selepas meng4wan dengan sekurang-kurangnya 5 ek0r kuc1ng betina dalam masa hanya satu malam ketika dilepaskan dari sangk4rnya oleh petugas hotel haiw4.n.

Xiaopi, kuc1ng yang berbaka Russian Blue telah ditinggalkan di hotel tersebut oleh tuannya, Zhao, di Wilayah Guangdong yang terletak di Selatan China.

Menurut Zhao, dia sudah memaklumkan kepada pihak hotel bahawa Xiaopi masih belum dimandv.lkan lagi.

Zhao mula menyedari bahawa Xiaopi telah dilepaskan dari sangk4rnya pada keesokan harinya selepas petugas hotel h4iwan tersebut pulang ke rumah.

‘Saya ingat mereka profesional, namun salah seorang daripada pekerja hotel itu tidak memberi Xiaopi makan pada waktu siang dan telah melepaskannya dari sangk4r pada waktu malam’, tulis Zhao menerusi media sosialnya.

“Ye betul, kesemua kuc1ng dibiarkan bebas untuk berlegar di kawasan premis dan kemudiannya pekerja tersebut balik.”

“Di antara pukul 10.40pm dan 5am, kuc1ng saya telah mengaw4n dengan 5 ek0r kvcing betin4. Itu baru hanya jumlah yang saya dapat tengok pada video kamera rakaman litar tertutup.”


Zhao mendakwa bahawa pekerja hotel tersebut telah menyal4hkannya atas kejadian yang berlaku dan mervngut bahawa sesetengah daripada pemilik kuc1ng bet1na yang lain tidak merancang pun untuk kuc1ng mereka melahirkan anak lagi.

“Mereka menunjukkan kekec3waan terhadap saya dan menyvruh saya menerangkan situasi yang berlaku kepada pemilik-pemilik kuc1ng betin4 tersebut,” katanya.

“Kucing saya sedang dalam kel3tihan sehingga perlu diberikan glvkosa, dan semua ini sal4h saya?”.

Zhao kemudiannya mendedahkan bahawa hotel haiw4.n tersebut telah meminta maaf dan menawarkan untuk membayar kos rawatan yang dikenakan ke atas Xiaopi.

“Mereka akan membayar pamp4san kepada kesemua pemilik kvcing yang bunt1ng sebanyak 500 Yuan (RM293), dan berjanji untuk menjual anak kvcing yang bakal dilahirkan bagi pihak mereka.

“Pemilik kvcing yang lain turut memberitahu pada saya bahawa mereka akan memberi anak kvcing atau 1,000 Yuan (RM586) jika kucing milik mereka itu bunt1ng.” Kata Zhao.

Harga seek0r kvcing yang berbaka Russian Blue boleh mencecah sehingga ke RM5,167.

Zhao menyatakan bahawa Xiaopi telah berjaya pulih daripada keletihannya itu dan berada di dalam keadaan yang stabil.

Sumber: Daily Mail

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *