[VIDEO] Dah beli baju nikah, lelaki ‘br0ken’ tak jadi kahwin – “Dia cinta pertama saya”

Dalam menjalani kehidupan ini, manusia hanya mampu merancang tetapi Tuhan menentukan segala-galanya. Sekiranya perkara yang diharapkan tid4k berlaku, anggap sahaja tiada rezeki dan ada hikm4h tersendiri.

Bagi Iqbal Baharom, dia red4 apabila hasrat ingin mendirikan rumah tangga dengan wanita pilihan hat1nya tidak kes4mpaian walaupun telah melakukan pelbagai persiapan menuju hari bahagia.

Menerusi perkongsian vide0 di platform TikTok miliknya, lelaki berusia 32 tahun itu memuat naik foto sijil kursus kahwin yang dihadiri tahun lalu selain persalinan nikah berona putih sedondon bersama pasangan.

Perancangan manusia itu usaha, perancangan Allah itu takdir

@manusiaberbuluJgn kita bersangka buruk pada Allah.dia sebaik2 perancang 🥲🤲🏻 #fypシ #fyp #fypdongggggggg♬ semangat ngontennya – SR.Kimz`ˢᵃⁿˢ

“Jangan kita bersangka burvk pada Allah. Dia sebaik2 perancang,” tulisnya ringkas.

Malah di akhir video berdurasi 23 saat itu, dapat dilihat Iqbal tidak dapat menahan s3bak apabila men4ngis mengenangkan kepah1tan terpaksa dilaluinya apatah lagi cinta pertama yang pasti bukan mudah untuk dilupakan.

Sementara itu, dia mengakui bek4s tunangnya itu merupakan insan yang baik. Namun berpendapat mungkin dirinya terdapat kekh1lafan atau kvrang sempvrna untuk bergelar isteri kepada wanita tersebut.

“Saya akan usaha jadi yang terbaik”

Video berkenaan menerima hampir 283,000 tontonan dan lebih 2,200 kom3n warganet yang turut bers3dih dan bers1mpati dengan dug4an menimpa lelaki berasal dari Johor Bahru itu.

Tidak kur4ng ada juga indiv1du menitipkan kata-kata semangat kepada Iqbal supaya terus bersabar dan mendoakan dia dipertemukan jodoh lebih baik pada masa akan datang.

Bukan senang nak melvpakan

Sabar, doakan si dia bahagia

“Kawan, tunang, pvtus, sambung, nak kahwin tak jadi”

Moga kuat.. ada yang terbaik nanti

Sumber: TikTok @manusiaberbulu

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *