“Menggigil tangan aku remove eyelash jenaz4h” – Meningg4l Ketika Pakai Make Up Tebal, Tukang Mandi Kongsi Kisah ‘Ng3ri’

Menjadi lumrah wanita untuk sentiasa kelihatan cantik dan buat apa saja untuk kekalkan kejelitaan tu. Tapi ada yang terlalu obses nak cantik sampaikan ke tahap buat eyelash extension, pakai filler dan macam-macam lagi.

Tapi bagi wanita yang beragama Islam, admin harap korang berpada-padalah. Sebab pengalaman yang diceritakan pemandi jenaz4h berkenaan wanita yang berlebihan-lebihan dalam make up ni sangat meng3rikan. Berikut apa yang dikongsikan di Facebook.

“Saya akui saya pun pernah terasa nak buat eyelash extension, sulam-sulam semua tu… nasib tergerak hati nak tanya dulu”

Menurut perkongsian di Viral Media Johor, seorang MUA ni ada kawan yang bekerja sebagai pemandi jen4zah.

Disebabkan perasaan ingin tahu yang membuak-buak, dia pun tanyalah kawannya apa yang terjadi kalau ada jen4zah yang meninggal semasa pakai make up, filler, eyelash extension dan macam-macam lagi tu. Jawapan tukang mandi jen4zah ni buat admin rasa insaf kejap bila baca.

sumber: facebook

 

“Ada alat make up macam lipstick and FD susah nak tanggal”

Memanglah sekarang kita sudah ada cecair pembersih make up yang bagus dan berkesan. Tetapi bila tubuh badan seseorang dah jadi may4.t, make up katanya memang susah nak ditanggalkan.

Bagi yang gemar sangat cvcuk filler pada pipi dan bibir tu, korang bacalah apa yang terjadi kepada wajah korang bila dah bertukar jadi may4.t nanti. Scary min baca…

sumber: facebook

 

“Bermula saat itu, aku berhenti buat service tu lagi. Allah dah beri petunjuk kat aku”

Seorang MUA ni pulak ceritakan pengalamannya terpaksa tanggalkan eyelash extension arw4h makciknya sendiri. Aduhai ngeri!

Bagi admin, kisah yang diceritakan netiz3n mungkin kedengaran macam ala-ala drama ‘Tanah Kubvr’ sikit tapi ia memberi pengajaran yang sangat berguna kepada kita semua supaya janganlah tabarruj dalam berhias diri.

Make up simple-simple je pun dah cantik tau sis! Natural beauty lagi best.

SUMBER: Viral Media Johor

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *