[VIDEO] Anak Tergamak Bakar Kubvr Ayah, Gara-gara Tak Puas Hati Isu Pembahagian Harta?

Mesti kita semua tahu bahawa memang ada di dunia ini, ahli keluarga yang akan bergadv.h sesama sendiri sebab tak berpuas hati dengan urusan pembahagian harta pvsaka milik orang tua mereka yang telah pergi buat selamanya. Dalam k3s yang lebih tervk tu, ada yang sampai sanggup putvs saudara.

Namun tanpa disangka, ada juga yang sampai bertindak di luar kawalan dengan seakan-akan melepaskan am4rah mereka kepada ibu bapa yang sudah tiada seperti kisah ini.

Ros4kkan kubvr ayah

Baru-baru ini, viral sebuah video yang didakwa mengatakan seorang anak ini tergamak mer0sakkan kvbur ayah kandungnya berpunca sebab tidak puas hati isu pembahagian harta dalam kalangan ahli keluarga.

Menerusi posting yang dimuat naik oleh @khnervn, menunjukkan satu kawasan tanah perkvburan dipercayai di daerah Aceh, Indonesia, yang berasap selepas seorang individu ini melakukan perkara yang dianggap biad4.p di situ.

Dalam video tersebut terlihat seorang lelaki ini sedang bertungkus-lumus untuk mem4dam ap1 di sekitar kawasan perkvburan yang dinaiki ap1 tersebut.

Di antara banyak-banyak kvbur di situ, terlihat sebuah kubvr ini masih dijil4t ap1 dan cuba dipadamkan oleh lelaki tadi.

Menurut lelaki tersebut, kejadian itu berpvnca daripada kedatangan seorang individu yang menaiki kereta berwarna putih dan dengan sengaja terus membak4.r kvbur ayah kandungnya itu. Bukan saja itu, individu tersebut juga turut didakwa memecahkan batu nis4n.

Oleh sebab berasa simpati, lelaki tadi terus cuba memad4mkan ap1 yang turut mer3bak ke kubvr yang lain. Tambahnya lagi, individu itu adalah anak kandung kepada si m4.ti dan motifnya melakukan hal sedemikian sebab tak berpvas h4ti dalam urusan pembahagian harta warisan ayahnya.

Perkongsian tersebut telah mengejutkan ramai, dan sehingga kini video tersebut telah peroleh lebih dari 447k tontonan di TikTok.

@khnervn🥺🥺♬ original sound – izuannuyasha – Wan_Mr.cloud

“Saat orang tua masih hidup di lempar ke saudara lain, waktu pembagian warisan dialah paling depan”

Menj3ngah ke ruangan kom3n, rata-rata netiz3n tidak berpuas hati dengan tindakan dilakukan oleh individu tersebut. Ada yang menyifatkan bahawa orang seperti ini adalah jenis yang tak pernah kisah pada orang tuanya sewaktu h1dup dan hanya muncul ketika pemberian harta ketika ibu bapanya sudah tiada.

Selain itu juga, ada yang memberi pandangan bahawa mereka lebih memilih kesejahteraan kedua ibu bapa mereka berbanding merebut urusan harta sebegini.

Sampai hati betul anak dia sampai nekad bertind4k macam itu. Moga kita semua dijauhkan dari sifat begini dan doakan kesejahteraan kedua ibu bapa kita.

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *