[VIDEO] Biar Betul Bigfo0t Tu Wujud?! Rakaman Perkongsian Pemuda Ini Raih 4.2 Juta Tontonan Di TikTok

Perkongsian seorang pemuda yang dikenali sebagai @redduan1 di aplikasi TikTok ternyata mencvri perhatian kerana ditonton lebih empat juta kali dan menerima lebih 200,000 tanda suka.

Menerusi video berdurasi 25 saat itu, kelihatan kelibat penunggu hutan yang juga dikenali sebagai Bigf0ot dapat dirakamkan ketika pemuda ini sedang berada di dalam hutan.

“Penunggu hutan gunung yang tanpa anda sedari.

“Perhatian kepada kaki hiking, pencinta hvtan dan kaki panc1ng, makhluk ini cepat bertindak 4gresif,” katanya.

Selain itu, @redduan1 yang juga merupakan pemuda Orang Asl1 turut memberi amaran bahawa Bigf0ot ini akan muncul setiap kali berlakunya hujan panas.

Oleh itu, beliau memohon agar orang ramai sentiasa berhati-hati ketika ingin menjalankan sebarang aktiviti di dalam hutan untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

“Menurut kepercayaan kami, masyarakat Orang Asli, makhluk ini wujud dari manusia keramat yang ghaib dalam keadaan kegil4an atau saintifik lebih dikenali sebagai Bigfo0t,” ujarnya.

Ni real ke bang…?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet terkejvt dalam masa yang sama ada segelintir mereka mempersoalkan kewujudan dan keaslian video berkenaan.

Namun, ada juga segelintir masyarakat kita yang berpendapat kewujudan Bigfo0t ini memang real terutamanya ketika hujan panas kerap berlaku.

 

Justeru itu, keselamatan di dalam hutan harus dititiberatkan terutamanya ketika anda melakukan aktiviti hiking dan sebagainya okay!

@one2ka46Minta tolong disharekan,semoga ia bermanfaat buat semua🤲🙏❤️#masukberandafyp #kakihiking #pecintahutan🤗 #camping #tiktokmalaysia🇲🇾 #fypviralシ #kamisempoi#iawujud #kakitravel♬ original sound – Andysukran.

Sumber : https://www.xtra.com.my/

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *