“Ada yang panjang 10cm” – Lelaki Telan Skru & P4ku Sejak Berhenti Minum Alk0h0l, Nasib Berjaya Keluarkan!

Macam-macam kes orang tertelan objek as1ng pernah dilaporkan. Dari Airpod sampailah ke berus gigi pun pernah dit3lan orang. Ada yang berlaku secara sengaja sebab terlalu cur1ous dan ada juga yang terjadi secara tak sengaja.

Lapor The Guardian, doktor di Lithuania gempar selepas mereka berjaya mengeluarkan lebih satu kil0gram skru dan p4ku dari dalam perut seorang lelaki. Difahamkan, lelaki yang tidak didedahkan identitinya itu mula menelan objek as1ng terbabit selepas berhenti minum minum4n beralk0.hol.

Mangsa dilaporkan dikejarkan ke sebuah hospital di Klaipeda selepas mengadu masalah s4kit perut yang tervk. Imbasan X-ray kemudiannya mendedahkan perut individu terbabit dipenuhi barangan logam dan ada di antaranya berukuran 10 sentimeter.

“Dalam pembedahan selama 3 jam itu, kami berjaya keluarkan semua objek as1ng termasuklah yang paling kecil dari dalam perut mangsa,” kata pakar bedah, Sarunas Dailidenas.


Gambar X-ray individu terbabit telah dikongsikan pihak hospital kepada media tempatan. Meskipun pvncanya masih belum dikenal pasti, lelaki terbabit mula menelan objek b3si seperti skru dan paku sejak sebulan lalu selepas berhenti minum alk0.hol.

Ketua pakar bedah Klaipeda Hospital, Algirdas Slepavicius berkata mangsa kini berada dalam keadaan stabil selepas pembedahan. Namun, beliau menyifatkan itu adalah kali pertama pihaknya pernah melihat kes seperti itu.

Mangsa difahamkan masih lagi dir4wat di hospital terbabit dan kini dipantav rapi.

Sumber: The Guardian

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *