“Dia ugvt tak bagi duit belanja” – Wanita K0ngsi Kis4h Ayah Ped0fil1a, Adik Beradik Hidup Mend3rit4

Bukan mudah untuk meneruskan kehidupan yang penuh tr4.uma apabila pernah menjadi m4ngsa kepada seorang ayah yang merupakan pedofili4.

Kes4nnya sangat mendalam sehinggakan walaupun sudah bertahun-tahun perkara tersebut berlalu, ia tetap menjadi kenangan hitam di dalam kehidupan.

“Hari g3lap buat saya adalah bila saya tahu ayah seorang ped0”

Menerusi posting Twitter personaliti TV, Fedtri Yahya, dia telah berkongsi peng4kuan seorang wanita akan kis4h g3lap dalam hidupnya apabila mendapat tahu bahawa ayahnya seorang pedofili4.

Menurut mangsa, dia yang mempunyai 8 orang adik beradik perempuan telah dic4.bul oleh ayah kandung mereka sendiri. Namun apabila mereka bercerita mengenai hal tersebut kepada ibu, mereka hanya ditvduh ‘bermimpi’.

Kami 8 adik beradik perempuan. Hampir semua kena c4bul dengan ayah. Adik saya cerita dekat mak. Mak saya tvduh adik saya mimpi.

“Sejak haritu semua orang pun buka cerita apa yang ayah pernah buat. Mak ugvt nak bvnvh diri kalau kami rep0rt polis,” katanya.

“Dia ugvt tak bagi duit belanja untuk kami belajar”

Tambahnya lagi, mereka yang masih muda pada ketika itu agak bvntu dan tidak tahu hendak mengadu dengan siapa atau berbuat apa.

Lalu mereka pun bertahan sehingga habis belajar dan lebih meny3dihkan apabila rahsia si ayah sudah terb0ngkar, lelaki itu mengugvt untuk tidak mahu memberi duit belanja untuk melanjutkan pelajaran.

“Masa tu kami masih muda. Tak tahu nak minta pertolongan siapa. Kami bertahan sampai kami habis belajar dan pesan adik-adik jaga diri sendiri.

“Kami betul-betul tak tahu nak buat apa. Dengan ayah ped0 dan tak bertanggungjawab. Bila dia tahu kami semua dah tahu perbuatan dia. Dia ugvt tak bagi duit belanja untuk kami belajar,” katanya lagi.

Kini peng4du sudah berusia 30 tahun dan adik-adiknya pun ada yang sudah berkahwin juga. Kisah dic4.bul masa kecil itu tetap menjadi traum4 buat diri mereka.

Ibu mereka pula masih dengan ayah dan meminta mereka untuk maafkan serta taat dengan lelaki itu.

“Ayah? Berubah?”

Lebih mengejutkan lagi, wanita ini memberitahu yang adiknya mendedahkan bahawa ayah pernah berjumpa b0moh dan cuba ‘b0d0.hkan’ ibunya.

Adiknya juga dipaksa untuk meletakkan sesuatu di dalam minyak masak di rumah sebelum ibunya selepas itu dis3rang angin ahmar. Alasan bapanya benda yang diletakkan di dalam minyak masak itu adalah ‘untuk keluarga kita bahagia’.

Saya tunggu adik-adik keluar jauh dari abah. Saya beli rumah untuk mak duduk. Supaya hidup dia tak terabai.

“Ayah dah jual semua harta pusaka dia. Dan balik rumah isteri pertama. Harta untuk kami ayah tak tinggal. Tinggal tr4.uma dan hutang untuk kami,” katanya lagi.

Menurut mangsa, dia ingin memohon bantuan kewangan untuk membiayai pengajian adik-adiknya di universiti kerana dia seorang saja yang bekerja. Manakala adik-adik lain ada pula yang sudah berkahwin dan menjadi suri rumah.

“Seorang ayah sepatutnya melindungi keluarga, bukan mel1ngkupkan keluarga”

Pendedahan tersebut telah mendapat pelbagai respon netiz3n yang berasa sedih dengan nasib m4ngsa dan berharap wanita itu bersama adik-adiknya membuat lap0ran polis segera atas perbuatan bv.ruk si ayah.

Sumber: Twitter Fedtri Yahya

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *