TaIi Rafia Pada Seluar Trakhir Yang Dipakai, Kami Mengerti Betapa Susahnya Arwh

Bangi: Kisah piIv ini diceritakan oleh Mohd Zulhairi Zainol seorang krew Pertubuhan Amal Team Bangi.

Apa yang diceritakan amat menyntuh hati bila mana dia diberi berpeluang menguruskan jn4zah seorang lelaki yang berkerja sebagai pembantu kedai yang menlnggal dunla aklbat ser4ngan jntung.

Ini yang ditulis saudara Mohd Zulhairi Zainol dilaman faceb0oknya ” Tali rafia ini sudah cukup kami mengerti betapa sus4hnya jen4zh ini.

Arwh men1nggal kerana ser4ngan jntung dan berkerja sebagai pembantu kedai sahaja. Kami berkesempatan membntu urus mandi & kfankan arwh.

Segala apa yg kalian lihat semuanya adalah sumbangan kalian pada amal team, kerana sumbangan kalian lah kita dpt membantu jn4zah ini seperti kain k4fan dan lain2.

Akan dikbumikan ditanah Perkburan Islam Puchong, terima kasih semua volunteer yg dtg untuk sama2 membntu.

Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan m4ti.
Kami akan mengujl kamu dengan kebrukan dan kebaikan sebagai cobaan (yang sebenar-benarnya). Dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan. (QS. Surat Al Anbiya: 35).

Apa yang dik0ngsi saudara Mohd Zulhairi Zainol amat menyentvh hati begitulah kehidupan ada orang dikurniakan kesenangan dan ada orang di beri kesvsahan sehingga akhir hyatnya.

Semoga ini dapat memberi keinsafan buat semua bahawa tidak semua orang hidup senang kadang kadang sampai akhir hyatnya hidup dalam keadaan svsah semoga r0h arwh tenang disana. Al fatihah.

SUMBER/KREDIT : imediaviral

About admin

Check Also

“Sangkakan Epal, Rupa-Rupanya…” , Dua Budak Meningg4l Dunia Termakan Buah Beracvn

Sepasang adik beradik dilaporkan m4.ut selepas termakan buah beracvn yang disangka sebagai buah epal. Kanak-kanak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *