Tak Henti Kesat Air Mata, Bapa Berat Hati Hantar Anak Perempuan Baru Kahwin ‘Pergi’

Di Tiktok, seorang wanita bernama Sal memuat naik beberapa video mengenai kis4hnya yang baru sahaja mendirikan rumah tangga.

Video tersebut mendapat perhatian ramai apabila ayah Sal kelihatan seb4k sewaktu pengantin baru itu menghulurkan salam dan mendak4pnya erat sebelum melangkah keluar dari rumah demi memulakan kehidupan yang baru.

Tak pernah rasa seb4k macam ni
Reply to @abobjer bengk4k dh mata ni…tak leh nk tahan seb4k

@kosmetiksalsalReply to @abobjer bengkak dh mata ni…tak leh nk tahan sebak♬ original sound – Kosmetik Sal Sal – k.sal ajeee

Sempat titip pesan minta jaga buah hati. Waktu kereta menantu bergerak, ayah ikut sampai tengah jalan.

Sudah lebih 29 tahun tinggal bersama, perasaan seorang ayah pasti seb4k sebaik sahaja anak perempuan kesayangannya sudah mendirikan rumah tangga. Menurut Sal, ayahnya sempat men1tipkan pesanan kepada si menantu untuk menjaga buah hatinya itu dengan baik. Sewaktu kereta pengantin itu bered4r dari perkarangan rumah, ayah Sal dilihat berjalan kaki sehingga ke tengah jalan sambil menges4t tangis4n air mata.

Sampai ke jalan tengok kami
kasihnya ayah hingga ke m4.ti##sumpah aku k0yak# hakikat yg harus kita lalui sebagai ibu dan ayah##kosmetiksalsal hati koy4k

@kosmetiksalsalkasihnya ayah hingga ke m4ti#sumpah aku koyak# hakikat yg harus kita lalui sebagai ibu dan ayah#kosmetiksalsal hati koyak♬ bunyi asal – Puan Montel

Abah pern4h pesan jaga diri elok-elok lepas akad nikah dulu sebab abah tak dapat jaga kamu selamanya dah.

Suami berit4hu yang ayah saya pernah pesan kepadanya agar jaga anak kesayangan dia ni elok-elok.

Sed1h teman anak sampai atas jalan.

Menj3ngah di ruangan k0men, rata-rata netiz3n terharu melihat aksi ayah yang sangat sayang akan anak perempuannya. Netiz3n turut berkongsi beberapa pengalaman yang sama yang pernah dilalui oleh mereka bersama ayah tercinta.

Sumber :Sal, obulan

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *