[Video] Kecoh apabila burung gergasi tangkap Jerong terbang atas orang ramai.

Pengunjung di sebuah pantai terpegun apabila melihat seekor burung gergasi melayang di atas langit sambil membawa seekor ikan besar.

Video yang dirakam oleh seorang warga Tennessee, Ashley White dari tingkat 17 pangsapuri percutiannya itu menunjukkan ikan itu masih sedang bergel0t untuk meIepaskan diri dari cengk4man burung gerg4si berkenaan.

Video yang telah meraih lebih 8 juta tontonan di Twitter itu mencet0skan perd3batan tentang jenis bur0ng dan ikan berkenaan yang kelihatan mirip ikan jer0ng, di samping meraih pelbagai komen menarik.

“2020 boleh tak bertenang sekejap…”

“Macam ni lah Sharknad0 bermula…”

Sementara banyak pengguna berpendapat bahawa bur0ng besar itu adalah bur0ng 0sprey kerana ia cukup kuat untuk men4ngkap ikan sebesar itu dari dalam air, ada juga bergur4u bahawa mungkin ia adalah burung pter0dactyl. Segelintir pengguna sosiaI juga meneka burung k0ndor atau heIang.

“Bayangkan tengah baring kat pantai pastu jer0ng jat0h atas kau…”

“Tengok gaya 2020 skrg heIang dan jer0ng tu akan buat anak dan kita peru berdepan dengan jer0ng terbang…”

Walaupun ramai yang yakin ikan tersebut adalah ikan jer0ng, ketua p4kar meteor0logi dengan media tempatan WPDE yang berkongsikan rakaman tersebut ke Facebook berpendapat bahawa rakaman itu menunjukkan bur0ng 0sprey men4ngkap ‘ikan kemb0ng besar Sepanyol’. 0spreys juga dikenali secara tempatan sebagai heIang ikan.

 

About admin

Check Also

[Video] Tular Sungai Did4kwa ‘Munt4hkan’ Emas, Pengunjung Tak Berhenti Datang

Emas adalah suatu mineral yang mempunyai nilai tinggi di pasaran. Bukan sahaja cantik, emas juga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *