Ini Yang Terj4di Kepada Seorang Rem4ja Selepas Berm4in ‘G4me’ 22 Jam Sehari Dalam Sebulan

Seorang remaja berusia 15 tahun di China tid4k boleh menggerakkan tangan dan lengan kirinya selepas bermain permainan komputer selama sebulan, lapor Daily Mail.

Menurut Daily Mail, remaja lelaki itu bermain dengan permainan video selama kira-kira 22 jam sehari ketika tinggal di rumah dalam tempoh perint4h berkvrung kerana C0v1d-19.

Dia dikej4rkan ke sebuah h0spital di bandar Nanning selepas dia tiba-tiba pengs4n ketika berada di rumah.

Ibu kepada remaja terbabit berkata bahawa anaknya itu sering meluangkan masa di dalam bilik selama sekolah ditutup kerana per1ntah berkurvng.

“Dia menutup tingkap dan mengunci pintu. Kami tidak tahu apa yang dilakukannya di dalam bilik.

“Saya melihat perbualannya bersama rakan-rakannya. Dia memberitahu bahawa dia tid4k cukup r3hat dan hanya tidur selama dua jam sehari,” kata ibunya.

Setelah menjalani imb4san CT, remaja itu didiagn0sis menghid4p str0k serebrum dan dia juga kehil4ngan sens4si pada bahagian tangan dan lengan kirinya.

Pakar 0tak, Dr Li berkata bahawa keadaan remaja itu disebabkan oleh gaya hidup yang tidak sih4t iaitu bermain permainan video dan berjaga hingga lew4t malam.

“Kekvrangan rehat dan nutrisi menyebabkan penvrunan jumlah oksigen dan darah di dalam 0t4knya dan menyebabkan berlakunya str0k serebrvm,” katanya.

Sumber: Daily Mail Via Siakap Keli

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *