[Video]Bawa laju-laju di Jalan Ulu Yam,Akhirnya Cuba4n Mem0tong Ber4khir Dengan

GOMBAK – Cubaan sebuah kereta mem0tong kenderaan di hadapan sehingga memasuki laluan bertentangan akhirnya membawa pad4h apabila bertembvng dengan sebuah lori dalam kem4langan di Jalan Ulu Yam, Batu 23 di sini hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shariat berkata, kejadian berlaku pukul 8.06 pagi ketika sebuah kereta jenis Mitsubishi Lancer dari arah Batu Caves sedang dalam perjalanan ke Ulu Yam.

“Ketika melalui kawasan kej4dian, pemandu Mitsubishi Lancer berkenaan cuba untuk memotong sebuah Perodua Bezza namun gag4l lalu bertembvng dengan sebuah lori yang datang dari arah bertentangan.

“Kemalangan itu turut melibatkan kereta Perodua Bezza dan sebuah kereta jenis Volkswagen yang meng4kibatkan pemandu serta dua penumpang Perodua Bezza warga Vietnam berusia 24 hingga 30 tahun meng4lami keced3raan,” katanya menerusi satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Azman, pemandu Perodua Bezza p4tah pada bahu dan kaki manakala salah seorang daripada penumpangnya mengalami p4tah pada leher dan ketiga-tiga mereka kini sedang mendapatkan r4watan di Zon Kuning Hospital Selayang.

“Pemandu Mitsubishi Lancer dan Volkswagen yang masing-masing berusia 32 tahun tidak mengalami sebarang keced3raan manakala pemandu lori berusia 51 tahun pula lvka di bahagian kaki.

“Semua pihak yang terlibat telah membuat lap0ran polis kecuali mereka yang menaiki kereta Perodua Bezza kerana masih mendapatkan rawatan di hospital dan sias4tan berhubung kej4dian dijalankan mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” tegas beliau.

Terdahulu, Kosmo! Online hari ini mel4porkan tentang kej4dian kem4langan melibatkan beberapa buah kenderaan di Jalan Ulu Yam yang dirakamkan oleh kamera papan pemuka pengguna jalan raya tersebut.

Menerusi rakaman berdurasi 44 saat itu, kelihatan tiga buah kereta dipercayai sedang ‘menguji jentera’ sebelum salah sebuah daripadanya bert3mbung dengan sebuah lori yang datang dari arah bertent4ngan

SUMBER : KosmoOnline

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *