[Video] Tugas di SJR selesai, abang askar & polis tahan air mata terpaksa berpis4h

Sejak aktiviti merent4s negeri telah dibenarkan oleh kerajaan bermula 11 Oktober yang lalu, Sek4tan Jalan Raya (SJR) telah ditam4tkan.

Pihak berku4sa seperti polis dan tentera juga telah ‘berkem4s’ dan menurunkan khemah di sekatan-sekatan lalu lintas setelh pengumuman tersebut dibuat.

Berpis4h setelah SJR selesai
Namun begitu, menerusi perkongsian seorang petugas keselam4tan di aplikasi Tiktok, dia telah mengakui berasa sed1h untuk berpis4h dengan rakan-rakan frontliner yang lain selepas berbulan-bulan bertug4s bersama.

@aisarrmpSelesai sudah perjuangan kami,Ada masa kita jumpa lagi😭#fyp #pdrmatm #sahabat #kenangan♬ bunyi asal – SAS

“Ada masa kita jumpa lagi”
Dalam video yang dimuat naik, pengguna TikTok menggunakan nama akaun @aisarmp telah mengucapkan ribuan terima kasih kepada sahabat-sahabat Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang sama-sama berju4ng ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Jadi, dikesempatan itu, angg0ta polis berkenaan berdoakan supaya suatu hari nanti mereka akan berjumpa lagi dan ken4ngan sepanjang bekerjasama akan terus dikenang sampai bila-bila.

Harap dapat dikekalkan persahabatan ini
Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warg4net telah meningg4lkan k0men diruangan TikTok anggota polis berkenaan dengan mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana dengan gigih bertugas di SJR sepanjang PKP berlangsung.

Mereka juga mengakui seb4k menonton video tersebut dan berharap persahabatan mereka terus berkekalan walaupun sudah tidak sama-sama bertug4s di SJR lagi.

Saat2 macam ni memang ped1h

Terima kasih barisan hadapan

Jasa frontliner tetap akan dikenang

Ucap terima kasih atas kata2 positif

Sumber: TikTok @aisarrmp, OMM

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *