[Video] Guna Lori Pasar Buat Serbu4n, Strategi Pihak Berku4sa Ini Jadi Perh4tian

Seperti yang kita tahu, pihak polis mempunyai pelbagai str4tegi yang lain daripada lain bagi mem4stikan segala renc4.na mereka berjalan dengan lancar dan berjaya men3mbus masuk ke kawasan yang telah di kawal ket4.t.

Baru-baru ini tul4.r sebuah video satu rakaman kamera litar tertutup yang dikenal pasti di sebuah kawasan belakang lorong jalan.

Kelihatan sebuah MPV dipercayai model Toyota Vellfire sedang mengh4mpiri satu laluan masuk ke dalam bangunan pada awal video tersebut.

Menerusi video berdurasi 40 saat itu memaparkan seorang ‘penj4ga’ di laluan tersebut dilihat tid4.k membuka palang tersebut.

Difahamkan, terdapat sebuah ‘lori pasar’ menghampiri di belakang Toyota Vellfire tersebut dalam beberapa saat kemudian.

‘penj4ga’ itu dilihat menuju ke arah lori untuk melihatnya, namun sejurus lori itu berhenti di belakang MPV, salah seorang lelaki turun daripada lori tersebut lalu segera men4.han lelaki ‘penjaga’ terbabit ke arah dinding.

Namun,‘Scene’ yang tidak disangka-sangka terjadi apabila hampir 20 anggota polis yang lain turun keluar daripada lori berlari menuju masuk ke dalam kawasan bangunan. Pergh! memang ‘cle4n’ polis Malaysia buat kerja!

Walau bagaimanapun, tiada sebarang keny4taan rasmi daripada PDRM mengenai rakaman kamera litar tertutup yang tul4.r itu setakat ini.

Video tersebut mendapat pelbagai perh4tian daripada warga netiz3n dan rata-rata ‘salute’ dengan usaha pih4.k polis bagi memastikan keamanan negara Malaysia terjamin.

Ketika artikel ini ditulis, video itu berjaya meraih 1.1k tanda suka, 706 k0men dan 4.1k shares.

Hebat sungguh! Hanya tuhan sahaja yang mampu membalas jasa ‘mereka’ yang bertungkus lumvs dalam memastikan negara terus harmoni dan makmur.

Sumber: Facebook TenteraKita, MediaKL

About admin

Check Also

[Video] Detik-Detik Pegawai SPRM Ditudvh Menipu Berlari Dari Pihak Media, Ada Yang Nyaris Jatvh

JOHOR BAHRU: Seorang daripada dua pegawai Suruhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) nyar1s jat0h tangga ketika …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *