G4dis Itali Ini Pelvk Islam Lepas Dengar Bacaan Al-Quran, Pilih ‘Abang Kerani’ UMT Jadi Pas4ngan Hidup

Tidak din4fikan melihat pasangan romantik diluar sana pastinya menimbulkan rasa ‘teruja’ untuk berkahwin terutamanya bagi golongan buj4ng. Tidak din4fikan bagi mereka yang sedang h4ngat bercint4, pastikan ingin melangsungkan pernikahan.

Sudah tentu jodoh itu r4hsia dari Allah. Siapa kita nak h4lang. Tambah-tambah lagi apabila pasangan tersebut keluarga baru dalam Islam. Indah sungguh rancangan dan ketentuan Allah untuk kita.

Seperti perk0ngsian daripada Portal Media Kreatif UMT, sepasang pengantin baru baru sahaja diijab kabul pada 14 Februari lepas. Apa yang menarik perhatian ramai, pengantin perempuan adalah seorang mu4llaf dari Itali.

Sedikit perk0ngsian Gambar Majlis Akad Nikah Khalies dan Giovanna yang berlangsung di Masjid Pusat Islam Sultan Mahmud UMT.

Rentet4n daripada majlis ini Giovanna Khadija wolswijK (25 tahun) yang berasal dari ITALI telah memeluk Islam pada 18 JUNE 2019 dan majlis Syahadah itu berlangsung di Masjid Pusat Islam Sultan Mahmud UMT.Beliau adalah penganut asal ath3ist, tertarik dengan Islam setelah sering mendengar alunan al Quran dari pembesar suara masjid UMT.

Beliau adalah pel4jar Master di Institut Oseanografi dan Sekitaran UMT dan sekarang bekerja sebagai Pembantu Penyelidik (research assistant) INOS.

Beliau telah memilih pasangan hidvpnya Mohamad Khalies bin Hami Hamzah seorang staff UMT yang bekerja sebagai pembantu tadbir(perkeranian&operasi) di Pusat Pengurusan Akademik & Kualiti UMT.

Menerusi perk0ngsian gambar tersebut, pasangan pengantin ini disambut baik oleh kedua-dua keluarga mereka.

Kami menguc4pkan Tahniah dan Selamat Pengantin Baru kepada mereka semoga berbahagia ke akh1r h4yat.

Sumber: Media Kreatif UMT

About admin

Check Also

SubhanaAllah! Inilah 9 Kemulian Yang Dijanjikan Oleh Allah Kepada Orang Yang Sentiasa Menjaga Solatnya

Inilah 9 Kemulian Yang Dijanjikan Oleh Allah Kepada Orang Yang Sentiasa Menjaga Solatnya Siapakah insan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *