[Video] “Dia Ibarat Satu Dalam Sejuta” – Sanggup Bah4yakan Diri, Rider Foodpanda Selamatkan Kucing Di Jalan Ses4k Terima Pujian Ramai

Sifat sayangkan haiwan ini sepatutnya dipupuk oleh semua insan supaya tiada pengan1ayaan terhadap h4iwan. H4iwan juga adalah makhlvk yang bernyawa yang mempunyai peluang untuk hidvp di bumi yang terbentang luas ini.

Kadang2 bila seseorang itu sayangkan haiw4n tidak kira la di mana dan dalam situasi apa pun seseorang itu tetap akan menyelamatkan apa jenis haiw4n pun, jika berada dalam situasi yang meng4ncam nyaw4 haiw4n tersebut.

Terkini, sebuah video telah diupload di aplikasi Tik Tok oleh seorang pengguna tentang seorang rider sebuah syarikat penghantar makanan iaitu Food Panda. Video tersebut adalah tentang usaha seorang abang rider yang baik hati menolong seek0r kvcing yang telah berada di tengah kesesakan jalan raya.

Apabila melihat kvcing tersebut berada dalam keadaan b4haya di tengah jalan raya yang sibuk itu, abang rider tersebut mengambil dan meletakkan kvcing yang m4lang itu di tepi jalan yang tidak berb4haya kepadanya lagi. Sungguh baik hati abang rider tu.

Video:

@kakcintafloristTerbaik rider smua..terbaik abg panda selamatkan miaw2 🐯tu👍 #catlover #riders #foodpanda #kulimkedah #fyp #fypシ♬ original sound – Abang Panda

Menjengah ke ruangan kom3n pula, ramai netiz3n yang memuji kebaikan abang rider tu yang sanggup meletakkan dirinya dalam bah4ya untuk selamatkan kvcing tersebut dan ada juga yang memuji adakah semua abang rider baik hati kerana mungkin banyak berita kebaikan abang rider yang dided4hkan kebelakangan ini.

Komen Netizen:

Sumber : tiktok @kakcintaflorist

About admin

Check Also

Mee Goreng Bertukar Tan4h Li4t Berul4t, Ramai Dah ‘Kena’ Di Gerai Berh4ntu Parit-Manong

Lelaki ini berk0ngsikan pengalam4n ser4mnya apabila bekerja sebagai pemandu lori hampir 10 tahun. Seperti yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *