[Video] Terima Panggilan Mist3ri. Rupanya Pemanggil Dah 3 Tahun Meningg4l!!

Seorang penolong pegawai perubatan bersama pemandu ambulans berdepan dengan satu d3tik dan ser4.m apabila mereka menjadi m4ngsa ganggv.an m!stik ketika sedang bertugas.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang lelaki dikenali sebagai Tuan Dressar di TikTok, dia menceritakan pengalamannya menerima satu panggilan m!st3.ri daripada pes4.kit yang meminta pihak hospital untuk datang ke rumahnya.

Ujarnya lagi, panggilan berkenaan diterima oleh pihak hospital pada pukul 3.30 pagi kerana terdapat individu yang tid4k sed4rkan diri dan memerlukan pertolongan daripada pihak ambulans untuk mengambilnya.

@medicalasiststant♬ Amityville Horror – Scary Halloween Sound Effects – Halloween Sound Effects

Alang-alang tu tiba-tiba saya teringat satu cerita masa saya bertugas. Saya dapat satu panggilan ambulans call 3.30 pagi daripada Medical Emergency Call Center (MECC).

Pes4kit mengadu tak s3d4rkan diri dekat rumah. Saya pun siap-siap lah.

Sebaik tiba di rumah yang dituju, mereka mendapati keadaan rumah berkenaan berada dalam keadaan gelap gelita dan dia turut memberi salam, namun tiada siapa yang menyahut.

15 minit saya gerak dengan team PPK sampai lah ke rumah tu. Sampai-sampai tu saya nampak rumah tu gelap betul. Bagi salam tak ada siapa yang meny4hut. Cem4s lah, kita telefon balik MECC betul ke alamat semua ni. Dia cakap betul.

Susulan daripada itu, penolong pegawai perubatan berkenaan membuat keputusan untuk menelefon pemanggil tersebut tetapi nombor telefonnya tid4k dapat dihubungi.

Lepas tu saya telefon nomb0r telefon pemanggil tiba-tiba keluar ‘nombor yang anda dial tak ada dalam perkhidmatan’.

Lebih meny3r4mkan lagi apabila mereka terdengar suara burvng [email protected] pada atap rumah berkenaan. Tanpa berfikir panjang, mereka terus bergeg4s meninggalkan rumah tersebut.

Tiba-tiba masa tengah cakap dengan pemandu tu dengar bunyi bvrung [email protected] atas atap. Saya pandang pemandu, pemandu pandang saya, terus kelam kabvt balik.

Lebih mengejutkan lagi apabila keesokan harinya dia memeriksa maklumat mengenai pes4.kit berkenaan, rupa-rupanya individu tersebut telah m3ningg4.l dvnia tiga tahun lalu.

Subhanallah ini memang betoi betoi mengg3l3.tar!!

Sumber : ChannelPelik, @medicalassistant Tiktok

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *