[Video] Akak “Cleaner” Nyaris Kena Hemp4p Pokok Terbak4r Tiba-tiba Tumb4ng, Dipercayai ‘Dis4mbar’ Api BBQ Pengunjung Pantai

Kel0nggaran bagi aktiviti rentas daerah dan rentas negeri memberikan peluang kepada orang ramai untuk keluar bercuti atau berkelah bersama ahli keluarga setelah sekian lama ‘terper4p’ di dalam rumah.

Pun begitu, disebalik keseronokan dan keterujaan masing-masing, kelestarian alam sekitar juga perlulah dijaga.

Baru-baru ini tular satu video yang mendakwa bahawa satu pokok besar di tepi pantai telah terb4kar dan hampir tumb4ng. Ia dipercayai berpunca daripada api BBQ pengunjung pantai tersebut.

Menerusi video itu, dapat dilihat beberapa orang petugas kebersihan sedang menjirus air ke arah batang pokok yang telah terb4kar itu dalam usaha untuk memad4mkannya.

Namun, perkara yang tidak disangka berlaku apabila pokok itu telah tumb4ng. Mujurlah, mereka semua berjaya melarikan diri.

“Nak berkelah, berkelah la jugak tapi janganlah b4kar dekat batang pokok ni.” kata seorang wanita yang merakam video itu.

Melihat keadaan itu, rata-rata pengguna media sosial meluahkan kekecew4an dan rasa m4rah kerana kejadian seperti itu tidak sepatutnya berlaku terutama di kawasan yang menjadi tumpuan ramai.

“Tolonglah amik iktibar dari video ni. Sikit lagi pokok tumb4ng tu nak hempap akak-akak pembersihan ni. Cuba bayangkan kalau anak-anak kita tengah bermain time ni? Nauzubilahminzalik,” kata seorang pengguna Facebook, Madamme Momsey, yang berkongsi video itu di dalam group Family Camping Malaysia.

Hasil perkongsian beberapa orang netiz3n, kejadian itu dipercayai telah berlaku di Pantai Sepat, Kuantan.

Diharapkan insid3n seperti ini tid4k berlaku lagi di masa hadapan dan sama-samalah menjaga alam sekitar.

Sumber: Madamme Momsey

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *