D4kwa Sekadar Hiburan, ‘Pr4nk’ Tangk4p Bas4h Kumpulan YouTuber Ini Undang Keris4uan Netizen

Semakin hari, nampaknya k0nten pr4nk semakin menjadi ikutan para YouTuber yang berjaya meraih tontonan yang tinggi daripada konten yang dihasilkan. Kehadiran k0nten budaya pr4nk yang berasal dari Barat ini walau bagaimanapun nyata meris4ukan para netizen yang khu4tir bakal menjadi ikutan para kanak-kanak dan remaja pada masa kini.

Jika sebelum ini tul4r mengenai YouTuber yang ac4h men4mpar wanita di pasar raya, minggu ini telah menyaksikan sekumpulan YouTuber yang tampil dengan konten pr4nk tangk4p b4sah.

Menerusi video yang dikongsikan di YouTube, kumpulan YouTuber yang terdiri daripada beberapa lelaki dan wanita ini berpak4t untuk mengen4kan dua orang ahli kumpulan mereka sendiri yang berada di sebuah rumah.

Situasi mulai hang4t apabila terdapat tiga individu yang mend4kwa mereka daripada ‘pihak penguasa agama’ mengetvk dan memasuki rumah yang diduduki kumpulan YouTuber ini.

Rancangan kumpulan ini dilihat berjaya selepas pihak penguasa agama mendapati rumah tersebut sekadar didiami oleh seorang lelaki dan wanita sekaligus melabelnya sebagai tangk4p bas4h. Situasi menjadi lebih teg4ng apabila ahli kumpulan YouTuber yang lain tersebut mulai pulang ke rumah dan melihat sendiri sitvasi yang berlaku.

Prank tersebut mulai diketahui pihak mangs4 apabila pihak penguasa berkenaan bertind4k untuk mengahwinkan mereka sekaligus memaklumkan semuanya hanyalah sekadar pr4nk.

Meskipun YouTuber berkenaan mendakwa sekadar untuk hiburan, k0nten yang dipamerkan jelas tid4k sesuai dengan tontonan penonton di Malaysia yang mungkin terdiri daripada para kanak-kanak dan remaja.

Lebih merisaukan ramai, konten yang dipamerkan turut disambut oleh para peminat seolah menormalisasikan pr4nk yang dibuat. Tid4k kur4ng juga mereka yang tid4k bersetuju dengan k0nten yang dihasilkan. Berikut merupakan respon netizen terhadap video yang dikongsikan.

Setakat artikel ditulis, video yang berjaya berada di tangga keenam trending YouTube dan mencapai hampir sejuta view dalam tempoh singkat ini masih lagi disiarkan di platform berkenaan.

Sumber : TheVocket

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *