[Video] Bakal Mentua Tak Terima Calon Menantu Cuma Jual Sayur, Wanita Dedah Gaji RM6K Sebulan

Sering kita dengar mengenai perbandingan kerja kerajaan vs swasta kononnya masa depan lebih terjamin. Malahan kadangkala, ia memberi kes4n yang besar terhadap restu orang tua kepada rancangan jodoh anak mereka. Suk4r dipercayai, namun begitulah takdir menyed1hkan yang dihadapi seorang wanita ini.

Pekerjaannya sebagai penjual sayur lantas dipandang h1na oleh bakal ibu mentua kerana yang diinginkan adalah seorang pegawai kerajaan. Tidak habis di situ, dia turut diminta untuk pulang dan tidak berjumpa lagi kerana disifatkan tid4k layak untuk berkahwin dengan teman lelakinya itu. Pengguna TikTok ini juga smpat meminta maaf kepada mak cik tersebut kerana dirinya bukanlah calon menantu idaman.

@_virgo52maaf ya Bu, saya bukan calon mantu idaman yg berseragam 🧕🙏 #GoodDayGoodJam♬ Little Mix – Hair – 🇹🇴

Menerusi akaun Tiktok _Virgo52, Rosvita menjelaskan pendapatan bulanannya selaku penjual sayur sebenarnya mencecah sehingga 21 juta rupiah (RM6000). Sedangkan gaji teman wanita baharu lelaki itu hanya lima juta rupiah (RM1400) sebulan. Sempat meny1ndir bek4s teman lelakinya, dia mengatakan hasil bulanan wanita tersebut cuma mampu membuat belanja hariannya sahaja.

@_virgo52#bukanmaen♬ suara asli – AdrilFernando👑 – DUTA SOUND MINANG👑


Video tersebut kini telah mencec4h sehingga 415.7k tontonan. Rata-rata netizen yang komen turut merasa terkejvt dengan hasil dari jualan sayuran sahaja, dan ramai yang menyokong bekerja sendiri lebih menguntungkan dari kerja dibawah badan kerajaan.

 

 

Sumber : Tiktok _virgo52

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *