Suami Nekad Lari Tinggalkan Isteri Ketika Ditahan Di Sekatan Jalan Raya

Sejak kelonggaran rentas negeri diumumkan, orang ramai dilihat tidak melepaskan peluang untuk bercuti serta pulang ke kampung.

Hal itu selepas sasaran vaksinasi dewasa telah mencapai 90 peratus sehingga menjadikan kes jangkitan harian turun mendadak dari hari ke hari.

Bagaimanapun, kebenaran untuk merentas itu hanyalah dibenarkan kepada individu yang sudah melengkapkan dua dos suntikan dan boleh didenda jika tidak melakukan itu.

Seorang lelaki nekad tinggalkan isteri di sekatan jalan raya
Namun, terdapat sebuah kejadian pelik apabila seorang lelaki warga Indonesia yang sanggup meninggalkan isterinya selepas ditahan pihak berkuasa.

Kejadian yang berlaku malam tadi ketika pemeriksaan Operasi Bersepadu di Plaza Tol Jalan Duta, Kuala Lumpur itu telah mengejutkan ramai orang.

Bagaimanapun, lelaki berusia 30 tahun itu yang berlari sejauh 200 meter dari lokasi telah ditahan pegawai penguat kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Menurut Harian Metro, lelaki berkenaan yang menaiki motosikal Honda Vario bersama isterinya yang juga merupakan warga Indonesia sedang dalam perjalanan ke Segambut dari Shah Alam.

Sebelum melarikan diri, lelaki tersebut memaklumkan ingin membuat panggilan telefon sebelum melarikan diri ke tengah jalan untuk meloloskan diri.

Semakan terhadap lelaki tersebut mendapati dia tidak mempunyai lesen memandu. Dia dan isterinya juga tidak mempunyai pasport yang didakwa tertinggal di rumah.

Sementara itu, menurut Timbalan Ketua Pengarah (Perancangan dan Operasi) JPJ Aedy Fadly Ramli, seramai 129 anggota yang terdiri daripada tujuh agensi telah terlibat dalam operasi berkenaan.

Menurutnya, operasi yang bermula 8 malam hingga 12 tengah malam itu telah melibatkan sebanyak 1,450 buah kenderaan telah diperiksa.

Tambahnya, sebanyak 318 notis telah dikeluarkan atas pelbagai kesalahan, namun tiada kompaun bagi kesalahan pelanggaran Prosedur Operasi Standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) dikeluarkan.

Kredit: Harian Metro

About admin

Check Also

[TERKINI] Kes Bvnuh, C3derakan Zulfarhan Osman: 18 Penuntut UPNM Didapati Bers4lah Disebabkan Kem4tian

Penantian keluarga mangsa berkenaan kes bvnuh melibatkan anak mereka, Pegawai Kadet Laut UPNM Zulfarhan Osman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *