Tak Kisah Dihin4 Manusia, Ini Kata2 Mendalam Ebit Lew Kepada Semua

Dermawan terkenal, Ebit Lew akui tidak kisah dengan hin4an daripada makhl0k terutama manusia yang ingin mengh4ncurkan dirinya.

Ebit Lew percaya hanya Allah sahaha yang berkuasa dan menentukan segalanya jika mahu dirinya terpelihara.

“Allah Maha Kuasa. Makhluk langsung tiada kuasa. Berkumpul segala kekuatan makhluk nak hanc0rkan,bin4sakan, menghin4 seseorang. Allah nak pelihara pasti terpelihara.

“Tiada yang berkuasa selain Allah. Tiada yang boleh beri hidup dan mat1 selain Allah. Tiada boleh beri kemuliaan atau keh1naan melainkan Allah. Laailaha ilallah,” katanya.

Pendakwah bebas itu berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.Menerusi kemas kini yang sama beliau memuat naik sedikit rakaman videonya ketika ini yang sedang bercuti di Switzerland bersama keluarga.

Pada 19 Ogos lalu, Ebit dipanggil polis untuk dirakam keterangan berhubung penyeb4ran video g4ngguan seksu4l dikaitkan dengan pendakwah berkenaan.

Bagaimanapun, Ebit ketika ditemui media sebaik selesai memberi keterangan mendkwa dakwaan itu berunsur fitn4h kej4m ke atas dirinya.

Pada awal Oktober, Ebit dan isterinya sekali lagi dipanggil polis untuk membantu sias4tan membabitkan kes sama.

Siasatan membabitkan Ebit dijalankan di bawah tiga sek.syen iaitu Sek.syen 509 Kanun Keseks4an, Sek.syen 14 Akta Kesa.lahan-Kesal.ahan Kecil 1955 serta Sek.syen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Bawa ‘Bidadari’ & Anak-Anak Bercuti Ke Switzerland, Netizen Suruh Ebit Lew Berehat

Pendakwah terkenal, Ebit Lew baru-baru ini berkongsikan momen istimewa ketika membawa isteri dan anak-anaknya bercuti di luar negara.

Ebit yang berkongsi perkara tersebut di Facebook menyifatkan aktiviti itu sangat bermakna dan menjadi detik terindah dalam hidupnya.

Difahamkan Ebit Lew telah memilik lokasi Switzerland sebagai tempat percutian bersama isteri dan anak-anaknya.

Doakan yer. Bawa bidadari dan anak-anak ke Switzerland. Tiadalah masa paling indah di dunia ini melebihi saat bersama keluarga. Penama di dunia dan di sana Insya-Allah. Semoga setiap langkah ini mendapat reda dan kasih sayang-Nya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mendoakan agar Ebit Lew dan keluarga selamat pergi dan pulang serta kesejahteraannya semasa bercuti.

“Anda layak untuk menikmati cuti ini. Semoga sentiasa selamat dan dilindungi Allah..” tulis seorang netizen.

“Pergilah berehat ustaz bersama bidadari dan anak-anak. Moga selamat pergi dan kembali.” sahut seorang lagi pengguna media so.sial.

Sehingga artikel ini ditulis, hantaran tersebut telah meraih hampir 1 juta tontonan dan juga komen daripada netizen.

Sumber:trendingsangat

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *