Kesi4n Abang ‘Rider’ Niat Nak Keluarkan Duit, Sekali Terkurvng Pula Dalam Bank

Seorang pemuda berusia 18 tahun dilaporkan terper4ngkap dalam sebuah bank di Tanjong Karang, Kuala Selangor, malam tadi.

Umum diketahui terdapat beberapa cawangan ATM juga berop3rasi dari jam 6.00 pagi hingga 11.55 malam. Pintu ruangan pada mesin ATM di mana-mana bank juga akan tertvtup secara sendiri apabila sudah melewati jam 12 malam.

Oleh sebab itu, terdapat juga kejadian sebelum ini pernah berlaku apabila beberapa individu yang pernah terper4ngkap dalam bank dan hanya boleh keluar keesokan harinya.

Individu tersebut yang juga merupakan seorang penghantar makanan dilaporkan telah ‘terkvrung’ selama 15 minit di bahagian ATM selepas pintunya terkunci secara automatik.

Memetik laporan Kosmo, kej4dian dikatakan berlaku kira-kira 12.31 tengah malam tadi semasa remaja tersebut ingin mengeluarkan sejumlah wang.

Pengarah Bomba dan Penyelamat Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya mengetahui kej4dian itu selepas menerima panggilan kecem4san pada pukul 12.41 pagi.

Menurutnya, seramai empat anggota termasuk pegawai dari Balai Bomba Tanjong Karang telah dikej4rkan ke lokasi kej4dian dan tiba seminit selepas menerima panggilan.

“Berdasarkan maklumat awal mendapati m4ngsa datang ke bank tersebut bagi mengeluarkan wang dari mesin ATM tersebut dan kemudiannya pintu di ruangan mesin ATM itu terkunci secara automatik.”

Tambahnya lagi, proses mengeluarkan m4ngsa dari kawasan tersebut berj4ya tanpa berlakunya sebarang keced3raan terhadap mangsa.

Tambahnya lagi, proses mengeluarkan mangsa dari kawasan tersebut berjaya tanpa berlakunya sebarang keced3raan terhadap m4ngsa.

“Pasukan bomba kemudiannya menghubungi pihak bank sebelum mangsa berjaya dikeluarkan dengan selamat tanpa sebarang keceder4an dengan bantuan daripada pegawai bank tersebut.”

Norazam Khamis berkata, tiada sebarang ker0sakan pada pintu automatik tersebut dan operasi mengeluarkan m4ngsa tamat pada pukul 12.46 pagi.

Kredit: Kosmo

About admin

Check Also

Sambut Hari Lahir Ke-18, Gadis Terharu Dapat Hadiah Mustang Dari Ibu Bapa

Setiap keluarga mempunyai cara tersendiri meraikan hari lahir anak-anak. Ada yang membuat majlis memotong kek …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *