Mahu Keluarkan RM83 Di ATM, Wanita Tersent4k Melihat Baki Akaun RM4.1 Billion, Pihak Bank Kemudian Jelaskan Punc4nya

Seorang wanita mendapat kejvtan besar apabila mahu mengeluarkan wang simpanannya di sebuat ATM. Wanita yang dikenali sebagai Julia Yonowski pada mulanya pergi ke ATM untuk mengeluarkan wang simpanannya sebanyak AS$20 (RM83) namun tid4k berjaya.

Oleh itu dia pun memeriksa baki duit dalam akaunnya dan terkejvt besar apabila melihat jumlah baki yang terpapar.

Hampir terbeli4k mata mata wanita ini apabila melihat baki dalam akaun banknya adala sebanyak AS$999,985,855.94 (RM4,164,517,002.19) sekali gus menjadikannya bilionaire dalam sekelip mata!

Dengan wang sebanyak RM4.1 Bilion lebih dalam akaunnya, wanita ini sekaligus menjadi individu ke-615 paling kaya di Amerika Syarikat.

Walaupun rambang mata melihat jumlah duit sebanyak itu dalam akaun, wanita ini sedar bahawa itu bukan duit miliknya dan kemungkinan kesil4pan pihak bank. Julia Julia Yonowski juga masih waras dan tid4k berniat untuk mengambil atau menggunakannya untuk tujuan peribadi.

Julia Yonowski kemudian cuba menghubungi bank Chase untuk memaklumkan perkara tersebut.

Pihak bank kemudian mengeluarkan kenyataan bahawa duit sebanyak RM4.1b itu sebenarnya negative balance. Pihak Bank menjelaskan akaun bank Julia Yonowski menunjukkan baki neg4tif yang mel4mpau kerana sistem pencegahan pen1puan telah diaktifkan dan membekukan akaun tersebut.

Punc4nya adalah disebabkan mendi4ng suami Julia Yonowski merupakan pemilik bersama untuk akaun tersebut. Pihak Bank memberitahu ada beberapa dokumen yang perlu disempurnakan untuk mengelakkan akaun bersama (joint account) dibeku.

Julia Yonowski kemudian berharap pengalamnnya boleh memberi pengajaran dan pedoman buat pengguna-pengguna yang lain.

Kredit: Metro

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *