[Video] Rakaman Air Masin Dan Air Tawar Tidak Berc4mpur, “Pertembvngan Laut”

Dalam dunia ada pelbagai keajaiban yang belum lagi kita lihat dengan mata sendiri. Sal4h satunya adalah air masin bertemu dengan air tawar yang tid4k berc4mpur.

Keadaan ini dikongsikan oleh seorang pengguna Tiktok yang mana sebuah kapal melalui di kawasan air masin dan air tawar bertemu. Sesuatu yang cukup luar biasa dan unik sekali untuk dilihat.

Dalam video tersebut, rakaman yang diambil dari atas kapal yang melalui sempadan kedua-dua jenis air itu nampak cukup jelas perbezaan warnanya. Satu biru gelap dan satu lagi macam seakan warna sungai yang kervh.

Berikut adalah rakaman air masin dan air tawar tidak berc4mpur yang dimuat naik oleh akaun Tiktok dengan nama akaun Its_k4Y ini:

 

Wow, bertuah betul dapat lihat kejadian alam yang cukup unik ini secara langsung! Tapi dapat menonton dari rakaman pun sudah rasa kagum dengan sitvasi ini. Perkongsian rakaman air masin dan air tawar tidak bercampur ini telah meraih 1.5 juta tontonan dan 183 ribu likes. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai rakaman ini di ruangan komen seperti berikut:

“MashaAllah teruja dapat tengok even video je, terima kasih tunjuk”

“Subhanallah…Hebat kan kuasaNya..Tak berc4mpur sikit kan. Walaupun dekat berombak kan. Yang itam air masin la”

“Kalau dalam sains sebab ketumpatan air tawa dengan air masin berbeza”

Sumber : HCL

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *