7 Sebab Kenapa Lelaki Di Malaysia Selalu Cur4ng, Cari Wanita Lain Dan Selalu Ada Alas4n Tersendiri

Bolehkah lelaki memberi alasan bahawa kecur4ngannya itu adalah tidak disengajakan? Naah! Tipu semata. Everything happens for a reason, right?
Jom kita lihat sebab mengapa si lelaki ini suka dan mudah cvrang dengan pasangan mereka.

1. Peluang ada di mana-mana

Si lelaki tahu bahawa girlfriend/ isteri mereka tiada di sisi dan mereka tidak punya sixth sense untuk mengetahui apa yang sedang anda lakukan di belakang mereka. Ini membuka peluang untuk mereka berf0ya-f0ya dengan perempuan lain. Media dan telekomunikasi membawa kenaikan drastik kepada peningkatan kadar pencer4ian. Namun perlu diingat, ketika si lelaki leka mencuri peluang, di pihak perempuan pula sibuk memasang ‘mata-mata’. Jangan sampai k4ntoi!

2. Test Market

Setia dengan perhubungan jangkamasa panjang boleh membuatkan lelaki menjadi sangsi dengan marketability dirinya. Adakah dia masih tampan dan macho pada mata orang di luar sana? Jadi mereka cenderung untuk flirt dengan perempuan sepejabat atau bermain SMS romantis. Gejala ini mungkin hanya sementara, hanya untuk cuba-cuba, tetapi kalau silap perhitungan, pasangannya mungkin berputih mata.

3. Pernah Dit1pu

It’s the rule of thumb: Si lelaki pernah dit1pu dalam perhubungan, dan cuba mencari keseronokan dengan men1pu gadis lain pula. Ini adalah konsep mudah yang semua orang tahu. Si perempuan kant0i berkayu tiga dengan jantan lain, dan di pihak lelaki, secara semulajadi kelakiannya, akan membalas apa yang teman wanita/isteri dia lakukan. Bunyinya agak jangg4l dan ekstr1m, tapi itulah hukum k4rma.

4. Perempuan Kuat Memb3bel Dan Mervngut

Lelaki sejujurnya tid4k menyukai teman wanita atau isteri yang kerap memb3bel setiap masa. Cukuplah dengan leteran ibu semasa kanak-kanak dan tengk1ngan bos di pejabat. Pasangan seharusnya melafazkan kata-kata yang menyejukkan hati dan bukannya menaruk minyak . Atau lebih bijak lagi, berdiam diri. Lelaki tidak suka apabila diajukan bermacam-macam soalan lebih-lebih lagi apabila si lelaki dilanda masalah kerjaya atau mengharungi hari yang memen4tkan. Bila telinga sudah tak tahan, keluar rumah bukanlah sesuatu perbuatan yang sukar bagi lelaki.

5. Kur4ng Rom4ntisme Dalam Perhubungan

Seperti kaum perempuan, si lelaki juga suka akan surprise dan momen-momen romantis, tetapi tidaklah sekerap perempuan. Cukuplah sekadar perkara yang membuatkan mereka dihargai. Hubungan s3ks yang berkualiti juga dapat menjamin kesejahteraan rumah tangga. Keinginan dan kualiti hubungan seks isteri yang semakin berkurangan selepas beberapa tahun berkahwin menjadi punca lelaki jemu dan ‘merajuk’.

6. Sudah Tiada Cinta Lagi

Kalau hati sudah tidak suka, apa yang perlu dihiraukan lagi. Si lelaki mungkin dalam perancangan ke arah memutuskan hubungan dengan anda. Mungkin mereka belum tidak punya sebab kukuh untuk putvs, atau masih perlukan ‘love-with-benefit’ daripada anda (wang, pengaruh, atau pelajaran). Ya, lelaki kadangkala seteruk itu…

7. Salah Lelaki Itu Sendiri

Tiada alasan lain yang lebih tepat daripada mengakui kesilapan sendiri. Kegagalan mengawal emosi dan belenggu hawa n4fsu yang rapuh menjurus kepada berlakunya zina. Apa pun masalah atau badai yang menimpa sesuatu hubungan itu, hendaklah ditangani dengan waras akal dan berhemah. Si lelaki, sebagai pemimpin, haruslah berusaha mengekalkan mahligai yang dibina dan bukannya mencari jalan mudah.

Elakkan daripada terdedah dengan ‘peluang’, lari darinya dan fokuskan kepada orang yang tersayang. Benar, agak tempting mendengar cerita n4kal rakan sekerja yang pernah berlaku cvrang. Tapi pernahkah anda bertanya cerita di sebalik kebanggaan itu. Rasa bersalah dan berdosa pasti akan mengejar si pelaku cvrang, sooner or later.

Sumber : Zon Lelaki

About admin

Check Also

Kenali Ay4m Baka Kadaknath, Berbvlu Hitam Dan Daging Gel4p, Harga Sekitar RM66 Sekilo

Kadaknath merupakan ay4m baka India yang terkenal dengan kualiti daging dan telurnya. Namun, warna kulitnya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *