Ditel4n Ik4n P4us Selama 30 Saat, Lelaki Ini Dapat ‘Nyawa Kedua’ Selepas Ik4n P4us Munt4hkannya Semula

“Berpantang mavt sebelum aja,” itulah peribahasa yang sesuai untuk menggambarkan situasi lelaki ini yang telah ditel4n humpback whale atau p4us kelasa selama 30 saat sebelum p4us tersebut memunt4hkannya semula.

Lelaki yang bernama Michael Parkard berusia 56 tahun yang sedang mengutip ud4ng galah yang dipancing di pinggir laut Provincetown, Massachusetts bagaikan mendapat nyawa kedua dan memberitahu pemberita pandangannya tiba-tiba gelap.

Bukan semua dapat merasa pengalaman duduk di dalam perut ikan paus gergasi dan Parkard menyedari perkara itu selepas beberapa saat dia ditel4n. Dia menyangkakan dia ditelan ik4n jervng putih tetapi tidak merasa gigi taj4m yang mengg1gitnya.

“Saya dapat merasakan p4us itu sedang menel4n saya dan saya sedang bergerak perlahan-lahan dalam perutnya.

“Pada ketika itu, saya hanya mampu berfikir, baiklah, sudah tiba masanya untuk saya m4ti,” katanya kepada WBZ-TV.

Selepas kira-kira 30 hingga 40 saat, p4us tersebut timbul ke permukaan dan Parkard dapat melihat sinaran cahaya matahari.

Lelaki itu akhirnya dimunt4hkan semula oleh p4us itu selepas g4gal dihadam dan berjaya ditarik masuk ke dalam bot oleh rakannya, Josiah Mayo yang tergamam dengan kej4dian pantas tersebut.

Parkard dikejarkan ke pusat perubatan Provincetown dan dirawat akibat ker0sakan tisu lembut pada kakinya tetapi tid4k mempunyai sebarang kec3deraan serius atau pat4h tulang.

Sumber: CBS Boston

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *