Jutawan Dilapor Keluarkan Wang Simpanannya Dari Sebuah Bank Dipercayai Kerana Ber4ng Diminta Pakai ‘Facemask’

Seorang lelaki di China meluahkan rasa kek3cewaannya terhadap perkhidmatan yang diberikan daripada pihak bank walaupun dia tidak menyatakan apa yang sudah berlaku. Pihak bank itu berkata lelaki itu berasa marah selepas diminta untuk memakai pelitup muka.

Seorang jutawan telah mengeluarkan semua wang simpanannya dan mengarahkan pihak bank mengira semua wang tersebut satu demi satu selepas ber4ng apabila seorang pegawai keselamatan memintanya memakai pelitup muka, lapor Mirror.

Lelaki itu telah mengeluarkan wang kertas sebanyak 5 juta Yuan (kira-kira £566,000) daripada cawangan bank tersebut, lapor Weibo.

Jumlah tersebut merupakan jumlah maksimum wang tunai yang boleh dikeluarkan, tetapi jutawan tersebut merancang untuk datang ke bank tersebut setiap hari sehingga wang simpanannya habis dikeluarkan.

Dalam laporan di media sosial, jutawan tersebut meluahkan rasa kekec3waannya terhadap perkhidmatan yang diberikan walaupun dia tidak menjelaskan apa yang berlaku.

Kejadian itu juga hanya menglibatkan seorang pegawai keselamatan yang meminta lelaki tersebut memakai pelitup muka, jelas pihak bank.


Jutawan tersebut menuduh kakitangan bank itu mempunyai perlakuan yang tid4k bagus dalam layanan yang diberikan sambil bermegah-megah dengan wang yang ada dalam akaunnya.

“Adalah perlu untuk saya meminta pihaknya mengira wang itu satu demi satu jika ianya kur4ng,” jelas jutawan itu.

Imej jutawan tersebut yang memuatkan wang tunai bernilai 100 Yuan dalam satu beg dan membawa beg ke kereta mewahnya telah tul4r di media sosial di China dan jumlah pengikutnya di dalam talian semakin meningkat kepada 1.7 juta.


“Pelanggan (aduan mencadangkan) dia mempunyai jangkaan yang tinggi terhadap perkhidmatan yang diberikan,” tambah pihak bank.

Jelasnya lagi, jutawan itu hanya berasa ber4ng selepas pegawai keselamatan itu menyuruhnya memakai pelitup muka sahaja dan masih tid4k jelas adakah lelaki itu akan kembali untuk mengeluarkan baki wangnya di bank itu.

Sumber : Mirror

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *