[Video] Cem4s, Pemandu Bas Nak Pengs4n, Sempat Berhentikan Bas Selamatkan Ny4wa 20 Penumpang

Seorang pemandu bas sempat menghentikan bas dan memastikan semua penumpangnya selamat sebelum pengs4n. Kejadian tersebut dilaporkan berlaku di Huabei, China.

Menurut South China Morning Post, pemandu bas itu tiba-tiba berasa tidak sihat dan segera memperlahankan bas dan membuka pintu kepada penumpang. Pemandu itu dikatakan telah mengalami reaksi alergi yang tervk dan kemudiannya tidak sedarkan diri.

Setelah bas diberhentikan, seorang penumpang wanita dipercayai datang untuk memeriksa keadaannya dan memanggil ambulans. Sebaik sahaja pihak ambulans datang, pemandu itu telah dibawa masuk ke dalam van ambulans dengan bantuan penumpang yang lain.

Menurut sumber, pemandu itu ada mengatakan bahawa terdapat lebih daripada 20 penumpang ketika itu. Jadi, dia berfikir bahawa dia perlu membawa mereka ke kawasan yang selamat sebelum pengs4n.

Rentetan peristiwa itu, pemandu bas tersebut telah menerima sejumlah penghormatan daripada netiz3n.

Ada yang memberi komen, “Terima kasih kerana menjadi pemandu yang bertanggungjawab. Dia telah berusaha sebaik mungkin untuk melindungi penumpangnya!”

Ada juga yang memberi saranan, “Saya mencadangkan syarikat bas itu menawarkan pemeriksaan badan secara percuma kepada pekerja mereka. Walaupun pemandu itu dapat berhenti dengan selamat pada kali ini, kita tidak boleh mengabaikan sebab-sebab yang mendasari kej4dian itu.”

Sumber: South China Morning Post

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *