[Video]’Kelibat Putih’ Didakwa P0nti4nak Di Kawasan Hotel Terbengkalai Bikin Ser4m

Baru-baru ini tul4r rakaman video pendek beberapa saat yang memaparkan satu entiti berwarna putih yang dipercayai seakan p0nti4nak pada siang hari.

Menurut Suara, kejadian mist3ri itu dikatakan berlaku di satu kawasan hotel us4ng yang sudah terb3ngkalai di Balikpapan, Kalimantan Timur di Indonesia.

Kata laporan itu, video tersebut dirakam dan dimuat naik di laman Instagram @balikpapanpo berserta kapsyen ringkas mengenai situ4si ser4m berkenaan.

“Terakam daripada kamera telefon sesosok mist3ri yang menggunakan pakaian putih berambut panjang yang dipercayai p0nti4nak.

“Kejadian itu terjadi ketika kerja-kerja pembersihan semula di sebuah kawasan hotel lama yang sudah terb3ngkalai di Balikpapan,” tulis kapsyen tersebut, memetik Suara.

Berdasarkan rakaman, perakam pada asalnya dipercayai mahu mer4kam suasana tapak kawasan hotel tersebut, namun dia tidak sengaja terakam ke arah sudut penamp4kan entiti itu.

Menyedari terakam kelib4t mist3ri itu, si perakam lantas memalingkan kamera telefon ke arah lain, kemudian berbalik semula ke sudut tadi dan dikatakan entiti itu masih ada di situ, lapor Suara lagi.

*slide ke kanan untuk melihat video

Sumber: Suara / IG Balikpapanpo

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *