[Video] “Mungkin Terlup4 Tutup Speaker,” Lelaki Ini Rakam Azan Berkumandang Di Masjid Jam 2 Pagi

Sebuah rakaman video menunjukkan kej4dian azan yang did4kwa berkumandang pada jam 2 pagi di sebuah masjid di Pulau Pinang menjadi tul4r di media sosial.

Video yang dimuatnaik enam jam lalu itu telah meraih lebih 500 ribu tontonan oleh warganet yang tertanya-tanya mengenai kej4dian sebenar yang berlaku.

Menerusi rakaman oleh pemilik video, dia dan beberapa rakan yang berada di dalam kenderaan ketika itu secara kebetulan terdengar laungan azan sekitar jam 2 pagi ketika melintasi masjid berkenaan.

Susulan itu, mereka mengambil keputusan untuk meninjau ke dalam masjid bagi mervngkai gerangan ‘individu’ yang berada di dalamnya.

Namun, setelah masuk ke dalam masjid, ternyata tiada sesiapa yang berada di situ. Rakaman video turut menunjukkan keadaan ruangan masjid yang kosong, gelap dan svnyi.

Pemilik video membuat andaian kejadian tersebut mungkin berlaku disebabkan imam di masjid berkenaan lupa menutup suis speaker. Dia berharap agar kejadian tersebut tid4k berulang lagi kerana boleh menimbvlkan rasa an3h ramai.

@asstieesiapa yang main speaker masjid nie…tertibe berbunyi♬ bunyi asal – 💋👻 𝒶ˢŜţy𝑒lά𝓵α 👻💨 – 🔻👻𝒜𝓈𝓈 𝓉𝒾𝑒𝐸👻🔺

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet turut memberikan pelbagai k0men dan spekulasi mengenai kej4dian yang berlaku. Ada yang mend4kwa terdapat kehadiran j1.n islam selain pernah meng4lami kej4dian serupa,

Ada j.1n islam?

Aku pun pernah kena, dengar orang azan padahal tak ada

Suara pun ser4k-ser4k lain?

Sumber: TikTok asstiee

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *