Gara-Gara Tidak Siap Kerja Sekolah, Murid M4ut Dipercayai Dipvkul Guru

Seorang murid tingkatan satu di Alor, Nusa Tenggara Timur dilaporkan m4ut dipvkul guru, dipercayai gara-gara tidak menyiapkan kerja sekolah yang diberikan, lapor Tribunnews. Memang s3dih tapi mengejvtkan!

Menurut laporan Tribun, trag3di pilv tersebut dilap0rkan berlaku pada Sabtu lepas, kira-kira sekitar pukul 11 tengah hari waktu tempatan. Difahamkan, guru tersebut pada awalnya meminta kerja rumah yang diberikannya, namun murid mal4ng itu mend4kwa ia belum disiapkan.

Akibatnya, guru itu naik ber4ng dan bertindak memukvl bahagian atas kepala murid tersebut menggun4kan tangan, selain turut men3ndang pvnggung dan menyeb4t betis murid berkenaan dengan r0tan.

Kes4n daripada tindakan guru terbabit menyebabkan murid itu mengalami lvka dan bengk4k di kawasan leher, pvnggung dan b3tis sebelum pulang ke rumah dan meng4du kepada ibu bapanya.

Bagaimanapun keesokan harinya, murid tersebut mengadu rasa s4kitnya masih belum hilang, lantas terpaksa dikejarkan ke Hospital Kalabahi Alor untuk rawatan selanjutnya. Selepas dua hari dirawat, murid mal4ng itu akhirnya menghembvskan nafasnya yang terakhir.

Sementara itu, Ketua Balai Polis Alor, Agustinus Christmas berkata, pihaknya menerima k3s itu dan mengesahkan berita kem4tian murid tersebut.

“M4ngsa sempat dir4wat sejak dua hari lalu di hospital dan akhirnya menlnggal duni4 pagi tadi (ketika itu) sekitar pukul 10 pagi waktu tempatan,” kata Agustinus.

Dalam masa sama, guru terbabit turut sudah dit4han polis dan si4satan ke atasnya sedang dijalankan, menurut Agustinus lagi.

Sumber: Tribunnews

About admin

Check Also

Suami Nekad Lari Tinggalkan Isteri Ketika Ditahan Di Sekatan Jalan Raya

Sejak kelonggaran rentas negeri diumumkan, orang ramai dilihat tidak melepaskan peluang untuk bercuti serta pulang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *