Kaki & Tangan ‘M4ngsa’ Terseplt Pada Pintu Van, Lelaki Terkejvt Rumah ‘Diserbv’ Polis Untuk Bantu Laporan Pencvlikan

Seorang lelaki berusia 49 tahun disias4t atas laporan pencvlikan setelah pihak polis menerima adu4n terdapat sepasang kaki dan tangan terseplt pada pintu bahagian belakang van miliknya.

Menurut laporan Daily Star, lelaki pemilik nama Daren Houlker itu dikatakan memandu van putih miliknya Rabu lalu sejauh dua batu menuju ke Urmston, Greater Manchester dengan keadaan sepasang kaki dan tangan ‘terg4ntung’ di belakang.


Pihak polis kemudian mendatangi rumah Houlker untuk meny0al si4sat lelaki itu setelah menerima laporan berkait pencvlikan. Houlker bagaimanapun mengaku terkejvt setelah melihat kehadiran polis di depan rumah yang dilihatnya melalui aplikasi keselamatan.

“Semasa dalam perjalanan pulang, saya singgah ke rumah saudara saya dan mendengar bunyi siren.

“Saya terfikir apa yang terjadi, kemudian aplikasi Ring saya berbunyi dan saya nampak ada polis di depan rumah saya,” katanya, memetik laporan Daily Star.

Setiba di rumah, Houlker diberitahu pihak polis yang dia telah dilaporkan atas kemungkinan mencvlik. Houlker kemudian meminta pihak polis memeriksa bahagian belakang van putih miliknya, di mana tangan dan kaki tersebut ‘terg4ntung’.

Keadaan tegang itu berganti gelak ketawa pihak polis apabila mendapati tangan dan kaki ‘mangsa pencvlikan’ yang dilap0rkan hanya tangan dan kaki palsv yang sengaja diletakkan Houlker sebagai pr4nk Halloween.


“Kerana saya memandu dalam keadaan cuaca berangin, mungkin tangan dan kaki tu bergerak. Pemandu di belakang mesti ingat ada orang sedang minta tolong,” kata Houlker, puas hati dengan pr4nk Halloweennya yang berhasil.

Sumber: Daily Star

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *