[Video] SER4M! Bekalan Elektrik Terputus, Penumpang RollerCoaster Masih Tergantung Di Atas Sana

Setiap kali ingin menaiki rollercoaster apabila berkunjung ke taman tema, pasti ramai yang teringatkan babak dari filem Final Destination ketiga apabila tunggangan yang dinaiki mengal4mi mas4lah teknikal.

Hakikatnya kebanyakkan operasi pengangkutan yang beris1ko tinggi seperti rollercoaster sentiasa dikawal rapi untuk mengel4kkan perkara-perkara tid4k diingini berlaku.

Tetapi sebuah kejadian yang berlaku di Jepun baru-baru ini membuktikan kepada orang ramai bahawa ket4kutan mereka untuk menaiki rollercoaster adalah waras setelah beberapa penumpang terg4ntung di udara akibat bekalan elektrik terputus.

Kejadian yang berlaku pada tunggangan Hollywood Dream di Universal Studio Jepun sekitar jam 12.30 tengahari itu disebabkan oleh g4ngguan bekalan elektrik di sebahagian zon Kanohana dan Minato menyebabkan tarikan taman tema itu juga tid4k dapat meneruskan perjalanan.

Akibatnya 35 penumpang terk4ndas apabila tunggangan itu berhenti di udara sebelum berjaya dibawa keluar oleh petugas melalui laluan kecem4san pada pukul 3 petang.

Video yang dikongsikan di media sosial membuat orang ramai kecvt perut apabila melihat rollercoaster itu berhenti secara terbalik di udara, sama seperti babak di dalam filem Final Destination.

“Aku akan menj3rit sampai dia jalan balik…”

“SEBAB TU LA AKU XNAK NAIK ROLLER COASTER…”

“Takvt tu memang takvt tapi …”

“THE REAL FINAL DESTINATION BETHOL…”

Sumber : Twitter / tempoyak.net

About admin

Check Also

[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *