[Video] Sanggvp Bah4yakan Diri Demi Sesuap Nasi, Lelaki Cuci Longkang Tersvmbat Di Tengah Lebuh Raya Dipuji Ramai

Tak semua orang sanggup membah4yakan diri demi sesuap nasi lebih-lebih lagi kerja yang dilakukan adalah untuk kemudahan orang ramai.

Unsung hero semua
Hal ini berbeza dengan tind4kan dua orang lelaki yang digelar ‘unsung hero’ oleh warganet susulan tindakan berani mereka yang mencuci longkang tersumb4t di tepi lebuh raya.

Video lelaki berkenaan telah dimuat naik laman Facebook Nibong Tebal Kini dan mendapat komen positif daripada orang ramai.

90 % badan dalam longkang
Berdasarkan video berkenaan, hampir keseluruhan badan salah seorang lelaki yang bertugas mencuci longkang tersumbat itu berada di dalam longkang dan terlihat beberapa kenderaan yang turut lalu di lebuh raya terbabit.

Difahamkan, lelaki itu bertindak melakukan kerja-kerja pembersihan dengan mengeluarkan benda yang menyek4t pengaliran air di longkang berkenaan.

Semoga urusan dipermudahkan
Tind4kan berani mereka telah menghadirkan pelbagai komen daripada warganet. Rata-rata mereka telah mengucapkan terima kasih diatas jasa dan pengorbanan pekerja pembersihan tersebut dan mendoakan agar mereka terus dimurahkan rezeki serta dilindungi daripada sebarang mas4lah ketika sedang menjalankan tugas.

Terbaik anak muda, jenis rajin kerja

Kerja macam ni, naik gaji pun orang tak pertik4i

Sumber: Facebook Nibong Tebal Kini

About admin

Check Also

[Video] SER4M! Bekalan Elektrik Terputus, Penumpang RollerCoaster Masih Tergantung Di Atas Sana

Setiap kali ingin menaiki rollercoaster apabila berkunjung ke taman tema, pasti ramai yang teringatkan babak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *